Iata cum ai putea scapa de firele albe fara vopsea de par! Merita sa stii acest secret

Firele albe sunt un rezultat al sintezei de proteine necorespunzatoare. Parul creste alb atunci cand pigmentul de culoare ( melanina), inceteaza sa mai fie produse in foliculul de par si spatii mici de aer ii iau locul. Ele reprezintă o adevărată problemă pentru multe persoane, iar în anumite cazuri apar chiar de la vârste fragede.

Dacă te confrunți și tu cu aceste probleme și nu vrei să apelezi la vopsit, atunci trebuie să există o soluție naturală. Secretul este salvia. Această plantă are proprietăți miraculoase, ea calmează gâtul iritat, reduce inflamaţiile, alungă depresia şi întăreșe gingiilor. În plus, salvia este un ingredient aromat ideal pentru diverse preparate, dar şi un aliat de bază pentru frumuseţe.

Încă din cele mai vechi timpuri, salvia este folosită ca modalitate de a combate calviţia şi a stimula creşterea părului. Mai mult, ea reprezintă o metodă excelentă de a nuanţa părul brunet.

Așadar, dacă vrei să scapi de firele albe, amestecă salvia cu oțet de mere. Acest ingredient ajută la restaurarea echilibrului pH-ului şi elimină depunerile de la nivelul scalpului. De asemenea, acest amestec poate fi folosit ca și balsam de păr, deoarece îți lasă părul mătăsos.

Ingrediente:

– 1/4 ceaşcă oţet de mere
– 1 mână de frunze proaspete de salvie sau 2 linguri de salvie uscată
– 2 ceşti de apă

Mod de preparare:

Primul pas este să rupi frunzele de salvie pentru a ajuta la eliberarea uleiurilor naturale și pune-le într-un bol. După care, fierbe apa şi toarn-o peste frunze. Lasă tot amestecul la infuzat timp de 15-20 de minute. În această perioadă, apa va căpăta o nuanţă de verde. Dacă ai gâtul iritat, poţi combina o parte din lichid cu miere şi vei scăpa de această problemă dacă îl bei.

La final, trebuie să scurgi lichidul obţinut, apoi după ce s-a răcit, adaugă oţetul de mere. Amestecă totul ușor.

Mod de folosire:

După ce te-ai spălat în mod în mod obișnuit, clătește părul cu această soluție. Dacă vrei să obții rezultate și mai bune, clătește părul, deasupra unui recipient în care laşi să se scurgă lichidul şi aplică din nou pe păr de câteva ori. Apoi, şterge părul cu un prosop.

Mirosul de oţet se va estompa pe măsură ce părul se usucă în mod natural. Folosește acest ametec de fiecare dată când te speli pe cap și vei obține rezultate foarte bune. În timp, părul tău va căpăta o strălucire naturală, iar firele albe se vor închide la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *